EFFECTIEVER VERGADEREN: INHOUD SEMINAR

Effectiever - lees: minder en slimmer - vergaderen, dát is het einddoel van het seminar The Meeting Watchers. Gunnar Michielssen reikt jou en je collega's tips aan om de complete vergader- en overlegcultuur in je bedrijf of team grondig bij te sturen.

Op zich is er niks mis met meetings. Waar mensen samenwerken, wordt er altijd druk overlegd. Daar ontkomt niemand aan. Maar toch is het vreemd dat er in vrijwel elke organisatie dagelijks vele uren wordt gepalaverd, terwijl men slechts zelden stilstaat bij de effectiviteit van al dat gepraat....

>> Inspirerend seminar

Het seminar duurt slechts drie uur. Tijdens deze inspirerende interactieve sessie vertelt Gunnar hoe je overbodige vergaderingen herkent en hoe je noodzakelijke vergaderingen in de toekomst effectiever kunt maken. Aan de hand van herkenbare, vaak grappige voorbeelden geeft Gunnar een verfrissend inzicht in je huidige manier van werken. Van daaruit reikt hij eenvoudige maar bruikbare vergader-regels aan waarmee al je meetings effectiever worden.

>> Een nieuwe kijk

  • Waarom zitten in vrijwel elke meeting sommige deelnemers er voor spek en bonen bij?
  • Wat is het gevaar van "net op tijd komen" en wat doe je daaraan?
  • Waarom levert creatief brainstormen vrijwel nooit het verhoopte resultaat op, en wat zijn de alternatieve strategieën?
  • Waarom bereiden deelnemers zich steevast onvoldoende voor en hoe los je dat voor eens en voor altijd op?
  • En hoe groot zou de winst zijn indien gesprekken niet langer ontsporen en mensen nooit meer afdwalen van het onderwerp...?
>> Keystone habits

De problemen liggen dikwijls voor de hand. Toch krijgen slechts weinig bedrijven het voor elkaar om de heersende vergadercultuur echt bij te sturen.

------------------------------------------------------------------------

"Aan de hand van eenvoudige "keystone habits" lukt het veel van mijn klanten om jarenlang ingesleten gewoontes snel bij te sturen. Deze zogenaamde sleutelgewoontes zijn kleine gedragsveranderingen die iedereen moeiteloos implementeert, en die op het einde van de rit grote veranderingen in de organisatie teweeg brengen."

Gunnar Michielssen